Typhoon & Amsterdam Sinfonietta - programma

op .

 125Portret Typhoon Ferdy Damman KLEINOnder de noemer ‘Breder dan klassiek’ toert strijkorkest Amsterdam Sinfonietta in januari 2018 door het land met rapper/zanger Typhoon en special guest Jef Neve. Inmiddels begint het programma vorm te krijgen. Naast een geheel eigen versie van een paar klassiekers zoals 'When I grow too old', uit de film ‘The Night is Young’ uit 1935, vernieuwt Typhoon voor de show een aantal van zijn nummers en brengt het gezelschap verder bekende Typhoon songs als 'Hemel Valt' en 'Niets Verwacht' ten gehore. Ook staan er nummers op het programma die Typhoon het afgelopen jaar samen met Jef Neve, de succesvolle Belgische jazzpianist, heeft geschreven en die nog maar twee keer in intieme setting zijn uitgevoerd. Alles wordt speciaal voor de tournee gearrangeerd.

Typhoon & Amsterdam Sinfonietta - tour

op .

 125Portret Typhoon Ferdy Damman KLEINMet de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat strijkorkest Amsterdam Sinfonietta een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in de laatste editie Rufus Wainwright, voor uitverkochte zalen. De eerstvolgende tour in januari 2018 is met zanger en rapper Typhoon, geliefd om zijn overtuigende podiumpresentatie en betrokken teksten, en met special guest Jef Neve, de succesvolle Belgische jazzpianist. De kaartverkoop start woensdag 1 maart om 10:00 uur via www.sinfonietta.nl.

Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta - programma

op .

 125Rufus Wainwright lrHet programma van de eerder aangekondigde nieuwjaarstournee 2017 van Amsterdam Sinfonietta en Rufus Wainwright is bekend. Voor de tour, die de titel ALL I WANT heeft gekregen, heeft Rufus Wainwright samen met het strijkorkest een heel persoonlijk programma samengesteld. Lees hieronder meer over de inhoudelijke invulling van het programma.

De tour start op 4 januari 2017 in Groningen, waarna onder meer Amsterdam, Utrecht en Rotterdam worden aangedaan.

Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta - tour

op .

 125Rufus Wainwright lrAmsterdam Sinfonietta, al bijna dertig jaar het enige professionele strijkorkest van Nederland, gaat in januari 2017 op tour met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. De jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’, waarbij het orkest een samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in eerdere edities onder andere Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk, voor uitverkochte zalen. Tijdens de tour in januari 2017 met Rufus Wainwright worden onder meer Amsterdam, Groningen, Enschede en Heerlen aangedaan.
De kaartverkoop start donderdagochtend om 10:00 uur via de concertzalen en www.sinfonietta.nl.

De Dijk & Amsterdam Sinfonietta - Carré

op .

SinfoniettaDijk 84 Bob Bronshoff KLEIN croppedTwee jaar geleden speelden De Dijk en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta negen keer voor uitverkochte concertzalen het programma Dijkers & Strijkers. De samenwerking van de acht man sterke rockband met het 22-koppige strijkorkest zorgde voor laaiend enthousiaste reacties bij het publiek. De cd Dijkers en Strijkers kwam binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Wegens het enorme succes van deze gouden combinatie is besloten een extra concert te geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 30 juni 2016. De kaartverkoop start zaterdag aanstaande om 10:00 uur. Bekijk hier een live filmpje van De Dijk & Amsterdam Sinfonietta.

UPDATE 04-03-2016: het concert is zo goed als uitverkocht, daarom is besloten een extra concert in te lassen. De kaartverkoop voor dit tweede concert op vrijdag 1 juli start maandag aanstaande 7 maart om 10:00 uur, via Carré.