iET - nieuwe single

op .

iET.PORTRET1.BY.INGRID.BAARSkleinDeze week lanceert singer-songwriter iET de single ‘Hold On Tight’. Het is de eerste single van haar nieuwe album ‘So Unreal’ dat verschijnt op 21 februari 2014. Voor dit album werkte iET samen met Grammy Award winning producer Russell Elevado uit New York, bekend van zijn werk voor onder meer D’Angelo, Erykah Badu en Alicia Keys.

Beluister hier ‘Hold On Tight’.

 

Eerder bracht iET de EP ‘The Kitchen Recordings’ (2011) en haar eerste volledige album ‘The Kitchen Recordings II’ (2013) uit, waarop duetten te horen zijn met onder meer Janne Schra, Stevie Ann en Shirma Rouse. The Kitchen Recordings zijn geschreven en opgenomen in de keuken waarbij gebruik is gemaakt van huis-, tuin- en keukenattributen. Met ‘So Unreal’ heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij.

Russell Elevado (USA) won een Grammy met ‘The Diary of Alicia Keys’ van Alicia Keys en ‘Voodoo’ van D’Angelo. Hij werkte als engineer, mixer of producer aan albums van The Roots, Erykah Badu, Angie Stone en Angelique Kidjo. iET komt in contact met hem via internet en Russell is zo enthousiast dat hij iET zelf aanbiedt mee te werken aan haar nieuwe album. Op 21 februari 2014 komt ‘So Unreal’ uit.


www.ietmusic.com