iET - nieuwe videoclip

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinVandaag lanceert iET de videoclip van de nieuwe single ‘Time’. Het nummer is afkomstig van haar album ‘So Unreal’ dat verschijnt op 21 februari, geproduceerd door Grammy Award winning producer Russell Elevado (D’Angelo, Alicia Keys) uit New York. Afgelopen maand werd iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent. Voor haar nieuwe live show is iET een samenwerking aangegaan met (moderne dans) choreograaf Isabelle Beernaert (So You Think You Can Dance). Het eerste live resultaat is te zien tijdens de cd-presentatie op woensdag 19 februari in MC Theater, Amsterdam. Isabelle heeft tevens de videoclip gechoreografeerd.

 

Isabelle koos voor de videoclip een choreografie van beweging en sfeer, licht en schaduw. Als in een droom beweegt iET terug in de tijd, terug naar een herinnering, een verloren geliefde.
iET wordt in de videoclip bijgestaan door danser Juvat van Westendorp, in 2011 finalist van So You Think You Can Dance. De clip speelt zich af in een oude verlaten bioscoop, het Monopole in Schiedam. We zien iET terug in de tijd verdwijnen waar ze omarmd wordt door haar herinnering, vertolkt door Juvat. Als in een droom vloeien de beelden in elkaar over, een dans van fragmenten, totdat iET in reverse bovenin het gebouw staat in het daglicht, alleen. Is de droom voorbij, of begint hij net?


LIVE
19 februari 2014 MC Theater, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
27 februari 2014 Eendrachts Festival, Rotterdam
16 maart 2014 Concerto, Amsterdam (instore)
20 maart 2014 Bird, Rotterdam

BAND
iET (zang, gitaar, trompet), Budy Mokoginta (electrische gitaar), Hugo den Oudsten (bas), Salle de Jonge (drums)