iET - videoclip wereldwijde release

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinVandaag stuurt iET haar nieuwe videoclip ‘Hold on tight’ de wereld in. De video is gemaakt door Frank van der Steen en Jamel Armand (o.a. Di-rect), speciaal voor de aanstaande wereldwijde release van het album ‘So Unreal’ dat eind februari in Nederland verscheen. Op 9 juni brengt het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited ‘So Unreal’ wereldwijd uit op vinyl en is het album ook overal ter wereld op iTunes verkrijgbaar.  

Bekijk hier de videoclip.


Na de Nederlandse en Japanse release en te zijn uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent, verzorgde iET de afgelopen periode samen met haar band het voorprogramma van de clubtour van Alain Clark. De tour bracht ze onder meer in Hilversum, Utrecht en Breda.  

Met het nieuwe album ‘So Unreal’ heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit.


iET LIVE:  
14 juni Paard, Den Haag
29 juni Podium Grounds, Rotterdam
12 juli Onderzeebootloods, Rotterdam (naprogramma van ‘Mirror Mirror’ van Conny Janssen Danst)
20 juli Down to the River Festival, Culemborg


ietmusic.com