iET & Conny Janssen Danst - theatertour

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinSinger-songwriter iET, van wie eerder dit jaar het album SO UNREAL verscheen, verleent haar medewerking aan de nieuwe theatervoorstelling INSIDE OUT van Conny Janssen Danst. Ze verzorgt samen met producer/gitarist Budy Mokoginta, toetsenist Pieter de Graaf (Kyteman) en cellist Jonas Pap (Kyteman, Red Limo String Quartet) de live muziek bij de dertien dansers. Speciaal voor INSIDE OUT schreef iET, samen met Budy, Pieter en Jonas, niet alleen nieuwe muziek, maar ook herschreef ze eigen werk en liet ze zich inspireren door J.S. Bach. INSIDE OUT gaat op 5 februari 2015 in première in de Rotterdamse Schouwburg en is te zien tot en met mei 2015 in theaters in het hele land. Klik hier voor de speellijst.

   

 

Voor iET is het voor het eerst dat ze muziek schrijft voor een theatervoorstelling.

iET: “Mijn muziek is erg filmisch van nature en dus voel ik me als een vis in het water. Ik houd erg van improviseren en het creëren van verschillende sferen. Ik zie daarbij ook altijd beeld. Mijn teksten zijn vrij abstract en bijna nooit letterlijk. Soms gaan mijn teksten alleen over een enkele beweging of een woord dat mij een bepaald gevoel geeft.”

Afgelopen jaar verzorgde iET eenmalig een optreden na de locatievoorstelling MIRROR MIRROR van Conny Janssen. Dat beviel zo goed dat Conny iET vroeg voor haar nieuwe project.
 
Janssen: “INSIDE OUT gaat over in- en uitzoomen. Hoe je dingen moet openbreken om te kunnen ontdekken wat zich daarachter afspeelt. Als je de details kunt zien, begrijp je wellicht beter waarom het geheel is zoals het is. Het is een metafoor voor systemen, maar ook voor groepen mensen.”

 

iET
Voor haar laatste album SO UNREAL werkt iET samen met Grammy Award winnende producer Russell Elevado (D’Angelo, Erykah Badu, Alicia Keys) uit New York. Het album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Het album krijgt lovende kritieken van de Nederlandse en internationale pers, wordt uitgebracht in Japan door het label Sweet Soul Records en wereldwijd op vinyl door het in Londen gevestigde label Northern Shore. iET wordt uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en toert met haar band door het land als voorprogramma van Alain Clark.  

ietmusic.com