Teus Nobel FLOW

Teus_Nobel_FLOW_albumcoverTrompettist Teus Nobel, die onder meer werkte met Caro Emerald en Kyteman Orchestra, lanceert op 12 oktober zijn eerste eigen album ‘Flow’. Samen met zijn Liquid Music Quintet smolt hij de muziek van onder andere Eric Vloeimans, Roy Hargrove, Herbie Hancock en Pat Metheny samen en vormde hij nieuwe composities van de ontstane muzikale vloeistof. Het resultaat is groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Teus Nobel presenteert ‘Flow’ op 13 oktober in Bird, Rotterdam. Daarna volgt een tour door het land.

 

Naast de bandleden Jerome Hol (gitaar), Daan Herweg (toetsen), Hugo den Oudsten (bas) en Salle de Jonge (drums) zijn op ‘Flow’ features te horen van Ben van Gelder (alt), Tom Beek (tenor) en Qeaux Qeaux Joans (zang). Luister hier naar een teaser van het album.
Over TEUS NOBEL - LIQUID MUSIC QUINTET


Teus Nobel begon op 17-jarige leeftijd aan zijn conservatorium studie in Rotterdam, die hij na twee jaar klassieke muziek en vier jaar jazz in 2006 volbracht. Tijdens zijn studie reisde hij met de Rotterdam Ska Jazz Foundation langs wereldsteden als Milaan, Praag, Berlijn, Warschau, Boedapest, St. Petersburg en Moskou. Daarna speelde hij in de bands van onder meer Caro Emerald, Sven Hammond Soul, Kyteman Orchestra en bij Wicked Jazz Sounds. Sinds twee jaar is Teus als solotrompettist verbonden aan het Orkest der Koninklijke Luchtmacht.

“Hoe klinkt het als ik alles wat mij heeft gevormd tot wie ik muzikaal ben, samensmelt en composities vorm van die vloeistof? Als ik Roy Hargrove, Eric Vloeimans en Christian Scott laat blenden met Herbie Hancock en Pat Metheny?” Met deze gedachte begon Teus aan een intensief schrijfproces, ondersteund door toetsenist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver). Het resultaat is liquid jazz; groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Op het album ‘Flow’ balanceren de musici hiermee op de golfbeweging tussen comfort zone en onbekende.TEUS NOBEL - LIQUID MUSIC QUINTET live:

13 oktober           Bird, Rotterdam (CD-PRESENTATIE)
20 oktober           Miles, Amersfoort
21 oktober           Life 072, Alkmaar
25 oktober           Badcuyp, Amsterdam
8 november          Boerderij, Zoetermeer
11 november        Livingroom, Zwolle
21 november        Paard van Troje, Den Haag

Teus Nobel (trompet), Jerome Hol (gitaar), Daan Herweg (toetsen), Hugo den Oudsten (bas) en Salle de Jonge (drums)

 

www.teusnobel-music.nl