Teus Nobel - Legacy

op .

Teus Nobel - Legacy albumcoverKLEINTeus Nobel brengt op 12 december 2014 zijn nieuwe album uit. LEGACY is de opvolger van zijn debuutalbum FLOW (2012) waarmee Nobel zich als jazztrompettist met eigen composities op de kaart wist te zetten en werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Op LEGACY eert hij zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. Verwacht geen covers of ‘nabootsingen’; op LEGACY gaan Nobel en zijn nieuwe band op geheel eigen wijze de signaturen te lijf die grootheden als Miles Davis, Roy Hargrove en Woody Shaw achterlieten. In december is Nobel met zijn quintet live te zien in Paradox (Tilburg), LantarenVenster (Rotterdam) en het Bimhuis (Amsterdam). Bekijk hier de LEGACY EPK.

 

Beluister hier snippets van LEGACY.


Over Teus Nobel
Teus Nobel begint op 17-jarige leeftijd aan zijn conservatorium studie in Rotterdam, die hij na twee jaar klassieke muziek en vier jaar jazz in 2006 volbrengt. Tijdens zijn studie reist hij met de Rotterdam Ska Jazz Foundation langs wereldsteden als Milaan, Praag, Berlijn, Warschau, Boedapest, St. Petersburg en Moskou. Daarna speelt hij in de bands van onder meer Caro Emerald, Sven Hammond Soul, Kyteman Orchestra en bij Wicked Jazz Sounds en werkt met Ellen ten Damme, Do en Paul de Leeuw. De in Nederland woonachtige producer Simon Sixtsmith voegt Nobel in 2010 met een prominente rol toe aan het studio project Black Gold 360. Het freeware album ‘LM6iX’ is inmiddels meer dan 130.000 keer gedownload. In hetzelfde jaar verbindt Nobel zich als solotrompettist aan het Orkest der Koninklijke Luchtmacht, naast het gerenommeerde Metropole Orkest het enige fulltime orkest dat zich richt op de ‘lichte muziek’.
In 2012 brengt Nobel, ondersteund door pianist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver), zijn debuutalbum FLOW uit: groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Dit album krijgt mooie recensies, zo krijgt FLOW van Jazzism vier sterren en schrijft Het Parool “Fris en eigenzinnig klinkend kwintet”. Vlak na de release wordt Nobel uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.
Nadat hij in 2013 spontaan op het podium springt om ‘Another Day’ te spelen met voormalig Buckshot LeFonque-zanger Frank McComb (US), spreekt McComb de woorden “From now on, you’re with ME” en vraagt hij Nobel mee op zijn tour door Nederland. Daarnaast tourt hij met zangeres en 3FM ‘Serious Talent’ Qeaux Qeaux Joans langs de grote festivals en neemt hij het album ‘No Man’s Land’ met haar op.

Over LEGACY
Op het nieuwe album LEGACY eert trompettist Teus Nobel zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. Verwacht geen covers of ‘nabootsingen’; op LEGACY gaan Teus en zijn nieuwe quintet op geheel eigen wijze de signaturen te lijf die grootheden als Miles Davis, Roy Hargrove en Woody Shaw achterlieten. Ook Nederlandse jazzhelden Jarmo Hoogendijk (‘Suite for Jarmo’) en Eric Vloeimans (‘Mr. Shiny Pants’) komen aan de beurt, net als Christian Scott (‘Beam Me Up, Scotty’) en Woody Shaw (‘Woody’s March’). Na het fusion-georiënteerde geluid van voorganger FLOW is het quintet voor LEGACY een meer akoestische kant op gegaan, merkbaar in onder andere de switch van elektrisch naar contrabas en de prominentere rol van de piano. Ook is het trompetgeluid van Nobel rauwer en intenser. Naast de bandleden Jerome Hol (gitaar), Timothy Banchet (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Jasper van Hulten (drums) zijn op LEGACY features te horen van Ilja Reijngoud (trombone) en Ben van den Dungen (sopraan sax).

LIVE
17 dec 2014  Paradox, Tilburg
18 dec 2014  LantarenVenster, Rotterdam
21 dec 2014  Bimhuis, Amsterdam
18 jan 2015   Miles, Amersfoort
25 jan 2015   Leiden, Leidse Jazzweek


 

www.teusnobel-music.nl