De Dijk & Amsterdam Sinfonietta - Carré

op .

SinfoniettaDijk 84 Bob Bronshoff KLEIN croppedTwee jaar geleden speelden De Dijk en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta negen keer voor uitverkochte concertzalen het programma Dijkers & Strijkers. De samenwerking van de acht man sterke rockband met het 22-koppige strijkorkest zorgde voor laaiend enthousiaste reacties bij het publiek. De cd Dijkers en Strijkers kwam binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Wegens het enorme succes van deze gouden combinatie is besloten een extra concert te geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 30 juni 2016. De kaartverkoop start zaterdag aanstaande om 10:00 uur. Bekijk hier een live filmpje van De Dijk & Amsterdam Sinfonietta.

UPDATE 04-03-2016: het concert is zo goed als uitverkocht, daarom is besloten een extra concert in te lassen. De kaartverkoop voor dit tweede concert op vrijdag 1 juli start maandag aanstaande 7 maart om 10:00 uur, via Carré.

Op het programma staan vooral nummers van De Dijk. Hits als ‘Bloedend Hart’, ‘Zevende Hemel’ en ‘Dat zou mooi zijn’. Maar ook covers van Jacques Brel en Ramses Shaffy.
Uit het klassieke repertoire worden de liederen ‘Sehnsucht’ van Tsjaikovski en ‘Der Leiermann’ uit de Winterreise van Schubert gespeeld, voor dit project in het Nederlands vertaald door zanger Huub van der Lubbe. Alle uitgevoerde muziek is speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd.

De jaarlijkse concertreeks Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta, waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip.

De Dijk tourt al 35 jaar door het land. In popzalen en op festivals. Het concert met Amsterdam Sinfonietta in Carré is de laatste van de voorjaarstour.


“Het strijkersensemble maakt van het toch al geliefde Hou me vast een groots en meeslepender geheel dan ooit tevoren”

VOLKSKRANT

“Nummers van Jacques Brel en Ramses Shaffy passen Huub van der Lubbe als een oude jas, vooral 5 Uur van Shaffy dat fraai spookachtig werd gespeeld”
NRC ****

“Fraaie symbiose biedt fijn vermaak”
TROUW ****