Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta - tour

op .

 125Rufus Wainwright lrAmsterdam Sinfonietta, al bijna dertig jaar het enige professionele strijkorkest van Nederland, gaat in januari 2017 op tour met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. De jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’, waarbij het orkest een samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in eerdere edities onder andere Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk, voor uitverkochte zalen. Tijdens de tour in januari 2017 met Rufus Wainwright worden onder meer Amsterdam, Groningen, Enschede en Heerlen aangedaan.
De kaartverkoop start donderdagochtend om 10:00 uur via de concertzalen en www.sinfonietta.nl.Rufus Wainwright is één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwright is een rasmuzikant die in alle grote zalen ter wereld staat. Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek maken hem uniek en volgens Sting ook “tijdloos”. Volgens Elton John is hij “the greatest songwriter on the planet”. Wainwright heeft ook een passie voor opera en klassieke muziek en hij schreef ter gelegenheid van “Shakespeare 400 jaar” de muziek bij negen sonnetten van Shakespeare, verzameld op zijn nieuwste album Take All My Loves dat in april verschijnt.

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht door een aantal bevlogen musici. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.

AMSTERDAM SINFONIETTA & RUFUS WAINWRIGHT
‘BREDER DAN KLASSIEK’ CONCERTDATA:
04 januari 2017 De Oosterpoort, Groningen
05 januari 2017 Het Concertgebouw, Amsterdam
07 januari 2017 Stadsgehoorzaal, Leiden
08 januari 2017 Concertzaal, Tilburg
10 januari 2017 Theater de Spiegel, Zwolle
11 januari 2017 TivoliVredenburg, Utrecht
13 januari 2017 Muziekgebouw, Eindhoven
14 januari 2017 Muziekcentrum, Enschede
16 januari 2017 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
17 januari 2017 Theater Heerlen, Heerlen