I'm a Soulman - Celebrating Otis!

op .

 125Soulman by Eric van Nieuwland kleinAfgelopen seizoen trok I’m a Soulman volle zalen. In deze muziektheatervoorstelling staat het fameuze platenlabel STAX centraal en wordt een tijdsbeeld geschetst middels muziek, film en spoken word. I’m a Soulman laat hits als “Dock of the Bay” en “Knock on Wood” herleven maar vertelt ook het verhaal van een generatie jongeren die zoekt naar een eigen stem, tegen een achtergrond van rassenscheiding in een land dat in de jaren zestig in een diepe crisis verkeert. Vanaf medio oktober trekt het gezelschap, met zanger Steffen Morrison en dit keer actrice/zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld, opnieuw langs de theaters.

Op zondag 10 december is een speciale I’m a Soulman-editie in Paradiso, onder de naam 'Celebrating Otis!'. Die dag is het precies vijftig jaar geleden dat Otis Redding, de grote ster van STAX, op 26-jarige leeftijd op tragische wijze om het leven kwam.

I'm a Soulman - theatertour

op .

foto met tekst SOULMAN low resIn de voorstelling I’M A SOULMAN herrijst de beroemde opnamestudio van STAX. Zanger Steffen Morrison (bekend van The Voice) en zangeres/actrice Joy Wielkens (van de nieuwe RTL4-serie Centraal Medisch Centrum) laten niet alleen hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en “I’m a Soulman” herleven, maar ook wordt door middel van het verhaal en projecties het tijdsbeeld geschetst waarin rassenrellen, Vietnam en politieke moorden centraal stonden. De tijd waarin Jesse Jackson de uitspraak “I am - somebody” groot maakte. I’M A SOULMAN gaat in première in de Goudse Schouwburg in Gouda op zaterdag 26 november. Bekijk hier de trailer.