Susanne Alt - dance remixes

op .

 125Susanne Alt Saxify CD Front KLEINNa de succesvolle release van ‘Saxify’, dat eerder dit jaar werd uitgebracht op luxe 180-grams vinyl en in beperkte oplage op CD, komt saxofoniste Susanne Alt nu met een reeks van 18 dance remixes van de albumtracks. Het is het resultaat van een samenwerking met (inter-)nationaal gerenommeerde dj/producers, zoals Opolopo, DJ Spinna en Inkswel. De remixes vormen de basis voor de live performance “Saxify Operations”, waarmee Alt dit najaar op het podium staat.
Op 1 september verschijnt de allereerste remix, ‘Elixir’ (Opolopo Remix), met vocalen van SaraLee en E1 Ten.

Susanne Alt - Saxify

op .

 125Susanne Alt Saxify CD Front KLEINEen nieuwe plaat met meer dan dertig gastmuzikanten. Uit binnen- en buitenland. Muzikanten die eerder werkten met James Brown, Earth, Wind & Fire, Tower Of Power, The S.O.S. Band… Een enorm project, maar de Amsterdamse saxofoniste Susanne Alt flikte het. Haar nieuwe album SAXIFY, door Alt zelf geproduceerd, verschijnt op vrijdag 18 maart op luxe 180-grams vinyl (dubbel LP met gratis downloadcard), en in een zeer beperkte oplage ook op cd. De eerste single ‘Saxify’, met o.m. Lorrèn (vocals) en Fred Wesley (trombone), is inmiddels verkrijgbaar op 7” vinyl en via iTunes. De 7” heeft als B-kant de track ‘Throwback’, met lead vocals van Fred Wesley.

Susanne Alt release GAS-landen

op .

CoverAlbumSusanneAlt-LoResDe Nederlandse release van Susanne Alt’s laatste album is nog hartstikke vers maar “How to kiss” krijgt deze week ook al haar buitenlandse doop. Op vrijdag 20 april wordt “How to kiss” in samenwerking met O-Tone Music en Edel Kultur uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland; de zogenaamde GAS-landen (Germany, Austria, Switzerland). In mei staat een aantal Duitse optredens op het programma: 12 mei speelt Susanne in Jazzclub Minden en 26 mei speelt ze op het gerenommeerde Elbjazz Festival in Hamburg.

Susanne Alt How to kiss

op .

CoverAlbumSusanneAlt-LoResOp 6 april 2012 verschijnt het vierde studioalbum “How to kiss” van saxofoniste Susanne Alt. Naast de eigen composities nam Susanne nam voor het eerst een aantal covers op, waaronder “What’s going on” van Marvin Gaye. Ook laat Susanne voor de eerste keer haar stem horen: ze zingt het nummer “Just a little lovin’”, bekend van Ray Charles. Aan “How to kiss” werkten onder meer gastmusici Thijs van Leer, Jos de Haas en Loet van der Lee mee. Susanne presenteert het nieuwe album op zondag 8 april in het Bimhuis in Amsterdam.

Susanne Alt Live at Bimhuis

op .

sa-bimhuis-klein

Saxofoniste Susanne Alt speelde op 14 oktober 2010 met haar kwartet in het Bimhuis, Amsterdam. Dit optreden verschijnt integraal op een dubbel-CD. Het ruim twee uur durende album klinkt exact als een ‘echt’ live optreden van het Susanne Alt Quartet, waarvan de bezetting inmiddels al vijf jaar onveranderd is. “Live at Bimhuis” ligt vanaf vrijdag 11 februari in de winkels. Op zaterdag 12 februari start de CD release-tour.