Staff Benda Bilili in DWDD

op .

STAFFBB 07 lores125De Congolese band Staff Benda Bilili is morgen, woensdag 20 april, te gast in De Wereld Draait Door (19:30 uur op Nederland 3). Staff Benda Bilili tourt momenteel door Nederland. Vanavond start de band de Nederlandse tour in een uitverkochte Oosterpoort in Groningen. Vanochtend waren opnamen voor Vrije Geluiden. Dit wordt zondag 24 april uitgezonden om 10:30 uur op Nederland 1. De uitzending wordt op 30 april herhaald (09:00 uur Nederland 1) en tevens op Cultura op 27 april om 21:00 uur.

 

UPDATE 20/04/2011: Tafelgasten bij het item over Staff Benda Bilili zijn onder meer David van Reybrouck, auteur van 'Congo, een geschiedenis' (winnaar AKO-literatuurprijs 2010) en Aad van de Heuvel, fan van de Congolese band.

Staff Benda Bilili clubtour in NL

op .

STAFFBB 07 lores125De betoverende muziek van Staff Benda Bilili en het uitzonderlijke verhaal van deze band heeft wereldwijd een grote indruk gemaakt. Deze groep van minder valide straatmuzikanten in rolstoelen en op krukken uit Kinshasa (Congo) vormt een onconventionele band met een onconventioneel geluid. Na een aantal zeer succesvolle wereldwijde optredens, volgt nu een clubtour in Nederland welke start op 19 april. Tevens verschijnt in dezelfde maand de documentaire “Benda Bilili!” op dvd.