Ming's Pretty Heroes - Oerol en de Parade

op .

Mings Pretty Heroes - Roots and Bones albumcover KLEINDeze zomer is Ming’s Pretty Heroes te zien op de festivals Oerol en de Parade. Tijdens Oerol op Terschelling op 15 juni speelt de band nummers van het laatste album ‘Roots and Bones’ dat vorige maand verscheen. Op de Parade in Amsterdam (13 t/m 17 augustus) brengt Ming’s Pretty Heroes een eerbetoon aan Kate Bush. Twee weken geleden werd bekend dat Kate Bush deze zomer voor het eerst sinds vijfendertig jaar weer optredens geeft, welke binnen een kwartier waren uitverkocht. Zangeres Ming is groot fan van Bush en bracht al eerder een eenmalige tribute aan de zangeres. Tijdens de Parade in Amsterdam doet Ming dat nog eens dunnetjes over met drie voorstellingen per dag.

Ming's Pretty Heroes - nieuwe videoclips

op .

Mings Pretty Heroes - Roots and Bones albumcover KLEINMing’s Pretty Heroes bracht afgelopen maand in aanloop naar de albumrelease van ‘Roots and Bones’ twee nieuwe singles uit: ‘Lovemakers Heartbreakers’ en ‘Mainstream Lover’. Vanaf vandaag zijn de bijbehorende videoclips, geregisseerd door Boje Ploeg, te zien op Youtube.

Hoewel beide clips in een andere setting afspelen zijn ze aan elkaar verbonden. De video’s zijn in een loop te bekijken; het einde van de ene video is juist het begin van de andere.

Ming's Pretty Heroes - nieuwe release

op .

Mings Pretty Heroes - Roots and Bones albumcover KLEINMing’s Pretty Heroes lanceert op 7 maart 2014 het nieuwe album ‘Roots and Bones’: twee mini-albums in één. Voor de twaalf zelfgeschreven composities liet zangeres en songwriter Ming zich inspireren door Lykke Li, James Blake en Kate Bush. ‘Roots and Bones’ werd mede mogelijk gemaakt door fans via het crowdfunding-platform Voordekunst.nl. Creatieve steun kwam uit onverwachte hoek. Nederlands beroemde designer duo Viktor&Rolf bekenden fan te zijn van Ming´s muziek en stelden een aantal werken uit hun collectie beschikbaar voor de fotografie rond ‘Roots and Bones’.

Ming's Pretty Heroes clubtour

op .

albumcover-Ming-smallDe Rotterdamse band Ming’s Pretty Heroes, van wie afgelopen najaar het album ‘Karma’ verscheen, start eind mei een clubtour door Nederland.  De aftrap is 25 mei in het Paard in Den Haag. Vervolgens worden Breda, Rotterdam, Apeldoorn, Zwolle en Alphen aan de Rijn aangedaan. De ‘Karma’-clubtour wordt afgesloten in de Melkweg in Amsterdam op 7 juli.

Momenteel is Ming’s Pretty Heroes nog te zien in de dansvoorstelling MEER RUIS van choreograaf Conny Janssen, waarin Ming’s Pretty Heroes live de muzikale omlijsting verzorgt.

Ming's Pretty Heroes Conny Janssen

op .

albumcover-Ming-smallDe Rotterdamse band Ming’s Pretty Heroes verzorgt live de muzikale omlijsting van de nieuwe dansvoorstelling MEER RUIS van choreograaf Conny Janssen. Janssen was afgelopen seizoen onder meer te zien in het succesvolle Tv-programma ‘So You Think You Can Dance’ en maakte een voorstelling met Anne Soldaat. MEER RUIS gaat de confrontatie aan tussen de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen en de rauwe energie van een nieuwe generatie jonge, ongepolijste dansers. Volgens Conny past de eigenzinnigheid van Ming’s Pretty Heroes  als geen ander binnen deze dansvoorstelling. Op vrijdag 24 februari gaat MEER RUIS in première in Den Haag. De voorstelling trekt tot en met mei door het land. In april vertrekt het gezelschap tevens voor een korte tour naar Zwitserland.