Izaline Calister ontvangt Koninklijke Onderscheiding

op .

 125Izaline Calister 4 copyright foto Hester Doove KLEINZangeres Izaline Calister is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Groningse burgemeester Peter den Oudsten op het Stadhuis van Groningen, haar woonplaats.
Calister onderscheidt zich als artiest door met haar repertoire een brug te slaan tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz, met Afro-Caraïbische invloeden, altijd gezongen in het Papiaments. Daarmee is zij een belangrijke ambassadeur van de Curaçaose cultuur in Nederland en in het buitenland.

Izaline Calister - Rayo di Lus

op .

IC Rayo di Lus cover RGB 800pxVoor haar nieuwe album RAYO DI LUS (lichtstraal) stapte Izaline Calister uit haar comfortzone. Izaline Calister, singer-songwriter, Edison-winnares, zingt wederom in het Papiamentu, maar ze ging op zoek naar een nieuwe sound die past bij haar Afro-Antilliaanse roots. Geïnspireerd door haar broer Roël Calister en door producer Ward Veenstra (o.a. Nynke Laverman, Mathilde Santing), heeft dit geleid tot een combinatie van Curaçaose elementen met een modern geluid door het gebruik van elektronica en samples. Ook nam ze een geheel eigen versie van Willeke Alberti’s ‘Telkens Weer’ op, volgens Izaline een van de mooiste Nederlandstalige liedjes ooit. RAYO DI LUS verschijnt op 29 april. De cd-presentatie is zaterdag 30 april in het Paard in Den Haag, onderdeel van het festival The Hague International Jazz Days.

Izaline Calister 'Kandela'

op .

Izaline_Calister_KANDELA_albumcoverDit najaar verschijnt KANDELA, het nieuwe album van zangeres Izaline Calister. Met de opvolger van het succesvolle album SPERANSA, waarvoor zij in 2009 een Edison in ontvangst mocht nemen, laat Izaline een nieuwe kant van zichzelf zien. De nummers op KANDELA (“vuur”) zijn doordrenkt van Latijns Amerikaanse invloeden. Naast voornamelijk eigen composities, uiteraard in haar vertrouwde Papiamento,  zingt Izaline een aantal Latijns Amerikaanse evergreens in het Spaans. Verder kent het album een speciale versie van Cirkels van rapper Fresku, waarop Fresku dit keer speciaal voor Izaline rapt in het Papiamento. KANDELA ligt vanaf 26 oktober in de winkels. Izaline presenteert het album op 8 november in het Paard in Den Haag.

Izaline Calister reprise 10 Jaar

op .

albumcover_site

Momenteel tourt Izaline Calister langs de theaters met haar voorstelling 10 Jaar De Mooiste Liedjes, welke vorig jaar een groot succes was. In deze voorstelling zingt Izaline onder meer liedjes van haar laatste album Speransa, waarvoor ze eind 2009 een EDISON in ontvangst mocht nemen.

Izaline wint Edison

op .

Vandaag heeft de Edison Stichting bekend gemaakt dat zij aan Izaline Calister de Edison in de categorie World Music heeft toegekend. Izaline krijgt deze voor haar laatste album Speransa. De jury "is onder de indruk van de manier waarop Calister en haar band, een perfecte mix van diverse stijlen heeft weten te bereiken".