Maria Mendes - tour najaar

op .

albumcover Maria Mendes KLEINMaria Mendes, de van oorsprong Portugese, in Rotterdam woonachtige jazzzangeres, bracht eind 2015 het album ‘Innocentia’ uit. Het album kreeg mooie kritieken, waardoor Maria in 2016 voor de allereerste keer mocht komen spelen op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Dit najaar doet ze wederom een tourtje met ‘Innocentia’ maar dit keer trakteert ze het publiek ook op een aantal splinternieuwe nummers.
Bekijk hier 'Handful of Soul', opgenomen in Parijs.

Maria Mendes - North Sea Jazz Festival

op .

 125albumcover Maria Mendes KLEINMaria Mendes speelt dit jaar voor de allereerste keer op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. De van oorsprong Portugese, in Rotterdam woonachtige jazzzangeres bracht in november 2015 haar tweede album INNOCENTIA uit. Een album met naast zelfgeschreven nummers, ook eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, zoals ‘Smile’ en ‘Fragile’. Het optreden van Maria Mendes en haar band op het North Sea Jazz Festival is op vrijdag 8 juli om 22:00 uur in de Yenisei.

Maria Mendes - Innocentia

op .

albumcover Maria Mendes KLEINNa een optreden in de Blue Note Jazz Club in New York, op het Montreux Jazz Festival en een heuse tour door Brazilië, brengt de van oorsprong Portugese jazzzangeres Maria Mendes op 13 november haar tweede album INNOCENTIA uit. Op dit nieuwe album staan eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, maar ook zelfgeschreven nummers. Naast haar vaste band leverde ook de virtuoze klarinettist Anat Cohen een bijdrage aan het album. Maria Mendes presenteert INNOCENTIA in november in North Sea Jazz Club, LantarenVenster en Paradox. Bekijk hier de videoclip van de eerste single Innocent Travels.