iET - samenwerking Isabelle Beernaert

op .

iET.ALBUMCOVER1BY.INGRID.BAARSkleinEind februari komt singer-songwriter iET met haar nieuwe album ‘So Unreal’, geproduceerd door Russell Elevado (Alicia Keys, D’Angelo). Voor haar nieuwe show is iET een samenwerking aangegaan met choreograaf Isabelle Beernaert, bekend van So You Think You Can Dance. Het resultaat is voor het eerst te zien tijdens de cd-presentatie van iET en haar band in MC Theater in Amsterdam op woensdag 19 februari.

 


Isabelle Beernaert is net als iET bezig met het vertalen van gevoel, maar dan naar dans. De muziek en ideeën van iET raakte en inspireerde Isabelle en ze maakte direct ruimte in haar drukke agenda om iET en haar muziek te voorzien van beweging.


Bekijk hier een album-teaser van iET.


Over Isabelle Beernaert
Sinds jonge leeftijd startte Isabelle Beernaert met dansstukken te creëren, een passie die ze nooit meer losliet en waar ze haar volledige ziel in blootgeeft. Ze brengt dans met een verhaal waar iedereen zich op een bepaald punt mee kan confronteren. Via haar creaties vertelt ze het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven.
Isabelle Beernaert genoot haar professionele opleiding als danser aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen (KBA). Haar specialisatie Modern-Jazz voltooide ze aan "Centre internationale de formation professionelle danse modern-jazz" in Parijs na het winnen van de Concours internationale de danse de Voiron. In Frankrijk werd ze opgeleid en werkte ze samen met o.a. Milton Myers, Wayne Barbaste, Toni Pierce en Bruce Taylor (allen ex-solisten van de Alvin Ailey dance company), Renee Deshauteurs, Geraldine Amstrong, Milard Hurley, Rick Odums in de stijl Modern en Jazz (Horton, Graham, Matt Mattox techniek) en kwam ze in contact met diverse etnische dansvormen (Afrikaanse dans, Indische dans) en urban dansstijlen (Hiphop, clipstyles, breakdance). Al deze kennis kon ze in de jaren nadien benutten in haar diverse opdrachten voor TV-producties, showcases, merklanceringen en muziekartiesten.


Over iET ‘SO UNREAL’

Met het nieuwe album heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 komt ‘So Unreal’ uit. Beluister hier de eerste single ‘Hold On Tight’.


LIVE
19 februari 2014 MC Theater, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
27 februari 2014 Eendrachts Festival, Rotterdam
20 maart 2014 Bird, Rotterdam

BAND
iET (zang, gitaar, trompet), Budy Mokoginta (electrische gitaar), Hugo den Oudsten (bas), Salle de Jonge (drums)


http://ietmusic.com/