Teus Nobel - albumrelease

op .

 125Teus Nobel door Fleur Huijsdens 2 KLEINVoor zijn nieuwe album Journey of Man liet trompettist Teus Nobel zich inspireren door de gedachtegang dat de mensheid zoals we die nu kennen afstamt van één enkele man, zoals beschreven in het gelijknamige boek van professor Spencer Wells, en door muzikant Woody Shaw, wiens werk Nobel onderzocht voor zijn jazz-masterstudie. Journey of Man verschijnt op 8 februari 2019. De Teus Nobel Liberty Group presenteert het album op 23 februari 2019 in Paradox in Tilburg; hierna is de groep ook nog te zien in onder meer het Bimhuis in Amsterdam. Bekijk hier de albumtrailer.

JOURNEY OF MAN
Het album Journey of Man is deels geïnspireerd op de gedachtegang dat de mensheid zoals we die nu kennen afstamt van één enkele man, zoals beschreven in het gelijknamige boek van professor Spencer Wells; een prachtig maar ook paradoxaal principe gezien de verdeeldheid die onze huidige wereld kent. Nobels Liberty Group geeft dit bijvoorbeeld weer in de openingscompositie Chasing Reality, waarin de luisteraar muzikaal van big bang via verwarring naar cohesie wordt gevoerd. Maar Nobel doelt met Journey of Man ook op de aanstaande geboorte van zijn zoon, aan wie hij dit album opdraagt.
Muzikaal technische inspiratie haalde Nobel uit het intellectueel erfgoed van trompettist Woody Shaw, wiens werk hij onderzocht voor zijn in 2018 voltooide jazz-masterstudie.

TEUS NOBEL
Trompettist Teus Nobel begint op 17-jarige leeftijd aan zijn conservatorium studie in Rotterdam, die hij na twee jaar klassieke muziek en vier jaar jazz in 2006 volbrengt. De jaren daarna speelt hij bij o.a Kyteman Orchestra en Wicked Jazz Sounds en werkt Teus met o.m. Candy Dulfer, Ntjam Rosie, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jef Neve (B) en Frank McComb (US). Hiernaast is Nobel solotrompettist bij het Orkest der Koninklijke Luchtmacht. Teus Nobel heeft tot dusver in meer dan twintig landen concerten gegeven; van Canada tot Ghana, van Brazilië tot Rusland.
In 2012 brengt Teus zijn debuutalbum Flow uit: groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Op het tweede album Legacy (2014) eert hij zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. In 2016 verschijnt het album Social Music, waarop een mix van jazz en elektronica met een filmisch karakter, en dat jaar speelt Nobel voor de allereerste keer onder eigen naam op het North Sea Jazz Festival. Hierna besluit hij, tien jaar na het voltooien van zijn jazz bachelor, alsnog een jazz-masterstudie te volgen. Dit inspireert hem tot het maken van zijn vierde album Journey of Man (2019).

TEUS NOBEL | LIBERTY GROUP LIVE
8 februari 2019 Koorenhuis, Den Haag
15 februari 2019 DJS, Dordrecht
23 februari 2019 Paradox, Tilburg - CD-presentatie
24 maart 2019 Bimhuis, Amsterdam
6 april 2019 Verkadefabriek, Den Bosch
4 mei 2019 Muziekgebouw, Eindhoven

LIBERTY GROUP: Teus Nobel (trompet/flugelhorn), Alexander van Popta (piano), Jeroen Vierdag (contrabas), Tuur Moens (drums)

www.teusnobel-music.nl