Zitakula - Oasis

op .

 125ZITAKULA Oasis albumhoes KLEINWereldberoemd in het Vondelpark en omstreken: Zitakula. De groene halsbandparkiet. De exotische vogel die prima gedijt in Holland. Zo ook de band Zitakula. Niet vanzelfsprekend, maar met de mix van afrobeat, swampsoul en desertrock in combinatie met de (drietalige) zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi wíl het gezelschap juist verrassen. Live deed de band dat al op festivals als Noorderslag, Zwarte Cross en Oerol. Op 7 april verschijnt het debuutalbum Oasis, met bijzonder artwork van ontwerp-duo Machine, opgebouwd uit papier. De nieuwe songs worden gepresenteerd in Paradiso op donderdag 20 april. Bekijk hier de albumteaser.

Bekijk hier de live teaser.

Bekijk hier de videoclip van Frenzy.

OASIS
Nog geen vier maanden nadat zangeres Sandy Miessi Bakomi zich bij de band voegde, werd het debuutalbum Oasis opgenomen: een muzikale oase van oneindig veel plezier en hard werken. In de Schenk Studio zorgde producer Wiboud Burkens (Jungle by Night, Re:freshed Orchestra) voor orde in de 8-koppige chaos. Steve Berson (Sharon Jones & the Dap-Kings, The Budos Band) nam de mastering voor zijn rekening. Het Amsterdamse ontwerpbureau Machine bedacht de albumhoes als een soort kijkdoos: helemaal opgebouwd uit papier, schuilen details onder een kleurenwaas.
Met Oasis levert het gezelschap een album af dat vanuit Nigeria, via Mali en Ethiopië, naar Congo trekt; richting Sandy’s roots. Daar steken ze de oceaan over, langs Rio de Janeiro en de Caraïben, naar de zuidelijke Verenigde Staten, op zoek naar swampsoul en desertrock. Sandy’s stem bijt dwars door de brij van stijlen en invloeden. Eerst dromerig en jazzy, dan rauw en edgy. In drie talen schiet ze door een wereld vol visioenen, angstdromen en familiegeschiedenis. En dat op een schuddend bed van blazers, drums, percussie, bas, gitaar, orgels en synths.

ZITAKULA
Opererend vanuit Amsterdam heeft Zitakula met hun muzikale smeltkroes al menig festivalweide en poppodium aan het dansen gekregen. Van Oerol, Welcome to the Village en Noorderslag, tot Wicked Jazz Sounds Festival, Valkhof en Zwarte Cross.
In het driejarig bestaan bracht Zitakula twee EP’s uit. Na wat wisselingen in de bezetting, was daar opeens zangeres Sandy Miessi Bakomi. En toen; toen was het tijd voor een heus debuutalbum! Oasis verschijnt op 7 april 2017.  

LIVE
01 april 2017 – Movies That Matter, Den Haag
16 april 2017 – Paaspop, Schijndel
20 april 2017 – Paradiso, Amsterdam (CD-presentatie) UITVERKOCHT
27 april 2017 – Oranjepop, Nijmegen
06 mei 2017 – Blue Note Sessions, Muziekgebouw, Eindhoven
03 juni 2017 – My First Festival, Oosterpoort, Groningen
04 juni 2017 – My First Festival, TivoliVredenburg, Utrecht
11 juni 2017 – Jazzboz, Bergen op Zoom
25 juni 2017 – Manus van Alles Festival, Maastricht
01 juli 2017 – Jazzfestival Kasteel van Rhoon, Rhoon
15 juli 2017 – Polé Polé (Gentse Feesten), Gent (B)

Zitakula foto Tim Hillege liggend KLEIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


www.zitakula.com